СУ "Никола Велчев" - град Самоков


Отиване към съдържанието

Новини

Купа "Самоков"
18.11.2017

Купа "Самоков" се утвърди като най - силният турнир по борба в страната и през тази година с рекорден брой участници (26 отбора - 246 участника). През тази година състезанието мина при изключително оспорвана конкуренция. Оценката която получихме от БФБорба бе отлична за нивото и организацията на състезанието.
Класирания:
Деца
2 - ро място Габриеле Георгиев - кат. 35 кг.
2 - ро място Спас Петров - кат 47. кг.
2 - ро място Емил Валентинов кат - 59 кг.
Момчета
1 - во място Петър Пачев - кат 58 кг.
1 - во място Ангел Чолев - кат 75 кг.
1 - во място Георги Раев - кат 85 кг.
2 - ро място Любомир Сусанин - кат. 52 кг.
2 - ро място Иван Георгиев - кат. 85 кг.
2 - ро място Валентин Валентинов - кат. 85 + кг.
3 - то място Радослав Кърнолски - кат. 35 кг.
3 - то място Радослав Александров кат. 38 кг.
3 - то място Емилиян Данаилов - кат. 41 кг.
Момичета
3 - то място Изабел Йотова - кат. 42 кг.
3 - то място Наталия Димитрова - кат. 53 кг.
Девойки
1 - во място Йоана Маринкова - кат. 65 кг.
Купи: - най-техничен състезател: Георги Раев - кат. 85 кг
Най-резултатен състезател: Ангел Чолев - 75 кг.
Купа "Самоков" - момчета - Петър Пачев - кат 58 кг.
Купа "Самоков" - девойки - Йоана Маринкова - кат. 65 кг., която е и носител на бронзов медал от Европейско първенство, възпитаничка на Рилски Спортист и ученичка на СУ "Никола Велчев"


Отново СУ "Никола Велчев" с награди за презентацииГрамоти за презентации на ученици от СУ „Никола Велчев”, шестокласниците Константин Янков (Първо място), Мартина Иванова (Второ място), Даниел Тошев (Трето място) Янка Чолакова (Специална награда на журито), Ели Аличкова, Таня Банчева, Ивелина Митова, и Иван Ангелов с награди за отлично представяне в националният конкурс.


НазадPlayНапред

Награди от международно състезание


Награди от международно състезание по информатика и информационни технологии "Бобър - България" за ученици от СУ "Никола Велчев" - Самоков „Бобър“ е международно състезание по информатика и компютърна грамотност за деца от 6 до 8 клас, организирано от Съюза на математиците в България и Института по математика и информатика на БАН.


Цял екранНазадPlayНапред

ДВЕТЕ КУПИ „САМОКОВ“ ПО БОРБА - ОСТАНАХА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ


Венелин Веселинов и Стасимир Дойчинова спечелиха купите по борба класически стил за кадети и юноши. Състезателите на СУ „Никола Велчев“ и СК „Рилски спортист“ спечелиха 16 медала от седмото издание на Традиционния турнирпод патронажа на Община - Самоков, който се проведе на 11-ти ноември.
Петимата носители на златните отличия са:
Венелин Веселинов - категория до 100 кг и юношите Александър Мирчев - 55 кг, Мартин Гергинов 66 кг, Стасимир Дойчинов - 74 кг и студентът в НСА Владимир Стойчев - 84 кг. Със сребърни медали се окичиха: Георги Попов - 42 кг, Кирил Биволев - 58 кг, Емил Станоин - 69 кг, Борислав Василев - 76 кг и Румен Балабанов - 85 кг.
Среброто заслужиха: Росен Бакрачев - 54 кг и Калоян Попов - 74 кг.
Александър Мирчев спечели титлата „Най - техничен състезател“, за „Най-резултатен“ бе обявен Мартин Гергинов. Треньорите, чиито възпитаници показаха тези резултати са Димитър Магаев, Юлиян Алдимиров и Мариян Данаилов.
състезатели на 18 клуба от България и един от Гърция си оспорваха титлите и класиранията. Състезанието бе открито от кмета Владимир Георгиев и заместника му Васил Сайменов, който се включи и във връчване отличията на призьорите.


НазадPlayНапред

Изключителен успех за учениците на СУ „Никола Велчев“


За пореден път учениците от нашето училище доказаха, че са най – интелигентни. Пет стипендии от фондация Комунитас за ученици на СУ „Никола Велчев“ – гр. Самоков. Никол Николова XII клас спечели стипендия за есе по философия в размер от 700 лева. Петя Стойчева XII клас поощрителна стипендия за есе по философия в размер на 200 лв. под формата на кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000 с“. Здравко Ников IX клас поощрителна стипендия в размер на 200 лв.( под формата на кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000 с“.) за есе област география и икономика. Мартин Кирилов стипендия от 700 лв. за есе в област биология и здравно образование. Радослав Каймаканов стипендия от 700 лв. за фотография.
=====================================================================================

Четирима ученици в СУ „Никола Велчев“ спечелиха общински стипендии
за учебната 2016/2017 година.


Георги Николаев Околски
През учебната 2015/2016 г. Георги беше ученик в ХІ клас и сега продължава обучението си. Активно се занимава със спорт, включен е в националния отбор на България по ски-алпийски дисциплини. Има завоювани 2-ро и 4-то място в състезания от кръгове на FIS– „Пампорово 2016“, 2-ро и 3-то място на кръг от FISв Банско - 2016. Участник е във Вторите зимни младежки олимпийски игри в Лилехамер.
Биляна Живкова Дудова
Ученичка в XІІ клас за учебната 2015/2016 г., сега – студент „треньорски профил“ в ЮЗУ – Благоевград. Национален състезател по борба. За 2016 г. е шампион в Държавното първенство по свободна борба за девойки и жени, печели ІІІ-то място на Европейско първенство за девойки през юни 2016 г. в Букурещ, балкански шампион е. Продължава да се състезава за самоковския клуб по борба.

Двама са носителите на поощрителните общински стипендии „Млад талантлив спортист от зимните спортове”:
Марио Иванов Матиканов

Ученик в V клас за учебната 2015/2016, Марио продължава обучението си в нашето училище. Тренира ски-бягане от 3 години към Ски клуб „Рилски скиор”. Показва данни, качества и талант като ски-бегач. Републикански шампион е с 2 златни и 1 сребърен медал от Държавно първенство през 2016 за момчета младша възраст. Завоюва и 1 сребърен медал от купа „Самоков” за същата година.
Мартина Николаева Иванова
Ученичка V клас през учебната 2015/2016 г., продължава обучението си в него. Картотекиран състезател по ски-алпийски дисциплини в клуб „Боровец” е. За сезон 2015/2016 има призови места – от 1-во до 4-то, в седем състезания на национално ниво във възрастовата група до 12 години.
От 11 стипендианти на общината за постижения в различни сфери на науката, образованието, изкуствата и спорта, четирима са възпитаници на Спортно училище „Никола Велчев“.ТРИ МЕДАЛА ЗА САМОКОВЦИ ОТ БАЛКАНИАДАТА ПО БОРБА


Националният отбор за девойки е номер едно на Балканите и вдигна отборната титла на шампионата в Крайова, Румъния.
В индивидуалните схватки възпитаничките на СУ „Никола Велчев“ и СК „Рилски спортист 2000“ Боряна Борисова и Биляна Дудова триумфираха на най-високото стъпало от почетната стълбичка. Същото преживяха и Кремена Петрова и Фатме Мандева. Другата самоковска състезателка, все още не напълно възстановена след операция на колянна става, Александрина Кашинова, както и Реймял Виберова заеха третите места в категориите си и се окичиха с бронзовите отличия.
Ето и медалистките по категории:
Фатме Мандева - 1-во място (44 кг)- Реймял Виберова - 3-то място (48 кг)- Кремена Петрова - 1-во място (51кг)- Боряна Борисова - 1-во място (72 кг)
Националният ни отбор по борба класически стил спечели пет медала на Балканиадата за младежи. В актива на нашите има три втори и две трети места. Със сребро се окичиха Светослав Николов (74 кг), Кирил Милов (84 кг) и Атанас Севриев (120 кг). Бронзово отличие завоюва ученикът в нашето спортно училище и състезател на „Рилски спортист“ Стасимир Дойчинов (74 кг). На трето място е и Асен Петров (96 кг).
Трима бяха участниците в Балканиадата в Румъния от самоковската школа по борба и тримата се завърнаха с медали. В треньорския щаб също имаше наш представител - наставникът Димитър Магаев.

Спортен клуб Боровец с медал
Първия медал от първото участие на състезателите на Спортен клуб Боровец 2016 е факт.

Деян Разложки завоюва бронзов медал в спринта на Държавното първенство по летен биатлон за средните възрасти, като допусна само една грешка на стрелбището. В същата дисциплина Борислав Алексов зае четвърто място, а Георги Петров - седмо.
В първенството имахме десет участника - пет момичета: Александрина Попова, Елена Йорданова, Емили Виденова, Веселина Узунова и Ива Димитрова, както и пет момчета: Деян Разложки, Борислав Алексов, Георги Петров Доброслав Добрев и Павел Змияров.
Поздравяваме всички състезатели на клуба и им желаем още по-големи успехи, които, разбира се, се постигат с много труд и следване указанията на треньора ;)

19 медала спечелиха състезателите по ски бягане на СУ „Никола Велчев“ и СК „Рилски скиор“С надпреварите за купа „Асеновград“ стартира летният цикъл от състезания по ски - бягане. Възпитаниците на СУ „Никола Велчев“ и СК „Рилски скиор“ завоюваха 19 медала, от които 6 златни, 7 сребърни и 6 бронзови. Братята Симеон и Александър Огнянов завоюваха по две златни отличия. Петя Стойчева и Ивана Гирова спечелиха по едни златен и един сребърен медал. Божидар Димитров се окичи с две сребърни отличия. Сребро и бронз заслужи Марио Матиканов, Христина Митева- 2 сребърни медала. Бронзови медали спечелиха още: Симона Ковачка, Даниел Чалъмов, Ели Дойнова /2 бр./ и Мария Виденова. Треньори на успешните ски - бегачи са Лиляна Кръстева и Ели Дойнова.
Състезанието бе под егидата на кмета на община Асеновград и премина при перфектна организация. Включиха се повече от 100 състезатели от всички възрастови групи - от деца до мъже и жени. Надпреварите бяха в две дисциплини - свободен стил, дълги дистанции и спринт, като те се проведоха по отлично подготвените трасета, съответно по пътя за Кърджали и в центъра на града - домакин.


Отново СУ "Никола Велчев" с награди за презентации


Награди за презентации на ученици от СУ „Никола Велчев”, петокласниците Ели Аличкова, Мартина Иванова, Янка Чолаков и Таня Банчева, единадесетокласниците Мартин Кирилов и Александрина Кашинова с награди за отлично представяне в националният конкурс "Не се гаси туй, що не гасне
Наградите връчи кметът на Самоков – Владимир Георгиев
Наградена бе и преподавателката по история и цивилизация Галя Попова.
За всички участници, със съдействието на Общината се организира тържествено закриване на конкурса и на местно ниво.
Самият конкурс е организиран от Национално движение „Русофили” със съдействието на просветното министерство, СБУ, Съюза на българските писатели, СБЖ и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва с подкрепата на международния обществен „Российский фонд мира”

Янка Чолакова и Петър Пачев на върха

Петокласничката Янка Чолакова и шестокласникът Петър Пачев от СУ „Никола Велчев“ – гр. Самоков, спечелиха награди за мултимедийна презентация. Учениците се представиха отлично на националният конкурс „Човекът – свободен и независим“ – за ученици–XII клас гр. Благоевград. Конкурсът е организиран от общински съвет по наркотични вещества гр .Благоевград


Мартина Иванова със сребърен медал


Ученичката на СУ "Никола Велчев" - гр. Самоков Мартина Иванова спечели сребърен медал на купа Пампорово Джуниър. В конкуренция от 200 състезатели тя стигна до медалите при момичетата на 12 години.Урок по родолюбиеУрок по родолюбие изнесе Галя Попова - учител по история и цивилизация в СУ „Никола Велчев“. Мултимедийният урок беше посветен на 3 –ти март.

Със самочувствие на истински българи, учениците на СУ „Никола Велчев“ доказаха своите знания по история за националните символи и герои.


Националната ни състезателка Биляна Дудова на лагер в Белмекен


Националната състезателка по борба Биляна Дудова, която е ученичка в XII клас при СУ „Никола Велчев“ – Самоков е на подготвителен лагер в Белмекен, заедно с най-добрите състезатели от националните отбори на Франция, Италия, Турция, Полша и Венесуела. През тази година Биляна претърпя няколко сериозни операции и пропусна европейското и световно първенство по борба. Талантливата ни състезателка печели първо място на зимен и летен шампионат на България, Трето място на международен турнир „Дан Колов“, Трето място на международен турнир „Петко Сираков“. Трето място на интернационален турнир в Букурещ (Румъния). Първо място купа „Самоков“.


Ученици на СУ „Никола Велчев“ обраха медалите на Купа „Самоков“

V клас

Иван Дупаров – Първо място (кат до 32 кг.)
Любомир Сусанин – Второ място (кат. 42 кг.)
Добрин Даркев - Пето място (кат. 38 кг.)

VI Клас

Георги Раев – Първо място и купа „Самоков“ (кат. 66 кг.)
Атанас Терзийски – Второ място (кат. 53. кг.)
Петър Пачев – Второ място (кат. 59 кг.)
Иван Георгиев – Второ място (кат. 73 кг.)
Даниел Костадинов – Пето място (кат. 47 кг.)

Пълно превъзходство на нашите борци за купа „Самоков”


7 златни медала завоюваха борците на „Рилски спортист” на традиционния турнир за купа „Самоков” за момчета и момичета, състоял се в залата на СУ „Никола Велчев” в петък, на 21 ноември. Представителите на силния пол се състезаваха в класическия стил, а дамите – в свободния.
Росен Бакрачев /кат. до 38 кг/, Георги Райчов Попов /до 42 кг/ и Румен Балабанов /до 73 кг/ спечелиха безапелационно срещите в своите категории и зарадваха местните привърженици на този спорт.
При жените надмощието на самоковския клуб бе още по-изявено. Александрина Кашинова /до 56 кг/, Сезен Белберова /до 60 кг/, Биляна Дудова /до 59 кг/ и Дамяна Йовчева /до 70 кг/ отвяха конкурентките си и се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка.
Сребро заслужи Венелин Веселинов при 85-килограмовите.
С бронзови отличия се окичиха Георги Георгиев Попов /до 38 кг/, Борислав Василев /до 59 кг/ и Емилия Бакрачева /до 56 кг/.
Най-големият приз на турнира – купа „Самоков”, отиде в ръцете на Росен Бакрачев при момчетата и Сезен Белберова при момичетата. Най-резултатни станаха Румен Балабанов и Биляна Дудова, а за най-технични борци бяха определени Георги Р. Попов и Александрина Кашинова. Получените отличия ознаменуваха и пълното превъзходство на домакините на състезанието.
Наградите на спортистите връчи зам.-кметът Васил Сайменов, дългогодишен треньор по борба и спортен деятел.
„Радващото е, че през последните четири години, когато се провежда турнирът, интересът на клубовете от страната се увеличава и тази година се наложи дори да се ограничи броят на участниците. Надпреварата за купа „Самоков” се утвърди като необходимост и проверка на състоянието на борбата в цялата страна”, коментира Сайменов.


фотограф: Р. Каймаканов


Стипендии от фондация "Комунитас" за ученици на СУ "Никола Велчев" - гр. Самоков


Радослав Каймаканов ученик от 10 клас в СУ "Никола Велчев" - град Самоков, печели специална стипендия в размер на 900 лева (500 лева за цялата учебна година, 400 лева кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на "1000 стипендии" - "Общество 1000 с".) В проекта "1000 стипендии" Радослав Каймаканов участва в област фотография.
Кристина Гривева, Биляна Дудова, Мартина Попова и Борислав Алексов печелят поощрителни награди в размер на 200 лева (под формата на кредит за книги, писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на "1000 стипендии" - "Общество 1000 с".)
Кристина Гривева и Биляна Дудова печелят с есе в област философия. Мартина Попова в област психология, Борислав Алексов в област физика и астрономия.

Назад към съдържанието | Назад към главното меню