СУ "Никола Велчев" - гр. Самоков


Отиване към съдържанието

Новини

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ УЧЕНИЦИТЕ, РОДИТЕЛИТЕ И ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ

Във връзкасобявеното извънредно положениена територията на Република България,свързанос въвеждането на противоепидемични мерки за предотвратяване разпространениетонасъс Заповед № РД 01-124 от 13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, която беше публикувана по-рано на сайта, от 16.03.2020 г.до 29.03.2020 гучебните занятия във всички образователниинституциина територията на Софийска област и страната се прекратяват.
Уважаеми ученици,
с оглед опазване на Вашето здраве Ви препоръчваме да ограничите максимално присъствието си на обществени места, в които има струпване на хора. Добре е да избягвате физическия контакт при среща с връстници и други хора, от типа близко общуване, ръкостискане, прегръдка, целувки. Приканваме Ви да подържате висока лична хигиена иизползвате активнолични предпазни средствата за дезинфекция. Оставането Ви вкъщи ще ограничи възможността за заразяване от вируса.
Времето у дома може да бъде успешно използвано от Вас за упражняване на преподадени вече уроци, както и за запознаване с ново учебно съдържание, което Вашите учители ще ви предоставят дистанционно в електронна среда по различни канали: чрез обучителна платформа, имейл, групи в социални мрежи и др.
Уважаеми родители,
като отговорни родители първостепенна Ваша грижа и отговорност е да подготвите децата си, като им осигурите лични предпазни средства. При най-малко съмнениеза влошаване на здравето им,незабавнопотърсетемедицинска помощ.
Разчитаме на подкрепата Ви в усилията ни да мотивираме децатада се запознават с ново учебно съдържание, предоставено им в електронна среда, по различни канали от учителите в тяхното училище. Предвид дългия период на преустановени учебни занятия, се надяваме, че макар и от дистанция, комуникацията с училището и възможността за усвояване на знания, няма да бъдат прекъснати.
Уважаеми колеги, педагогически специалистии непедагогически персонал,
като хора, упражняващи една от най-благородните професии, вярваме, че любовта към децата и професионалната Ви отговорност към бъдещето на нацията, ще Ви мотивира да направите възможното, за да:
стигне до всеки Ваш ученик съдържанието на новите уроци;
като използвате технологичните възможности да подготвите и предоставите за ползване от учениците на различни образователни ресурси, тестове, работни листове и други материали за самоподготовка и упражнения.
да консултирате и отговорите на въпросите от учебния материал, които затрудняват децата.
- даосигурите здравословни и безопасни условия за работа и обучение в повереното Ви училище и предприемете необходимите действия по дезинфекция и почистване с необходимите препарати, консумативи и материали.
Вярваме, че с отговорност и общи усилия ще преодолеем този труденпериод.
Бъдете здрави и силни!


Учениците на СУ "Никола Велчев" с нови шкафчета по проект на МОНУчениците от 5 до 7 клас ще започнат учебната година с нови шкафчета по проект на МОН "Осигуряване на ученически шкафчета". Закупуването на шкафчета е една от мерките, които МОН предприе за олекотяване на ученическите раници. Целта е учениците да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи. Очаква се със средствата от националната програма да се закупят шкафчета за около 200 000 ученици.

Награда от международен конкурс за презентация

Георги Раев от СУ „Никола Велчев“ - гр. Самоков с второ място на международния конкурс „Заедно в XXI век”
Георги Раев ученик от 8 клас, спечели второ място в раздел „Мултимедийни презентации“ на международен конкурс. Наградата едноседмична почивка в СОК „Камчия“ бе връчена от Павел Журавльов - ръководител на представителството на Россътрудничество в България и директор на РКИЦ.Конкурсът „Заедно в XXI век“ е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците и творби в тазгодишното му издание изпратиха хиляди деца от България и чужбина. Авторитетно жури отличи ученици - в три възрастови групи за всеки от разделите “Поезия”, “Проза”, “Реферати”, “Медийни презентации”, “Творби на руски език”, “Песни”, “Рисунки” и 50 учители. Те твориха по темите: 140 г. от Руско-турската освободителна война (1877-1878г.) - освобождението и възстановяването на българската държавност.И По пътя към Победата. От историческите битки към историческата Победа – Победата при Сталинград (февр.1943г.) и Курската битка.Организатори на конкурса са Фондация „Устойчиво развитие за България“, съвместно със Синдиката на българските учители, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти, Националният дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”, Национално Движение Русофили, Форум „България - Русия”, Федерация „Съюз на съотечествениците“, МКДЦ „Дом на Москва в София”, РКИЦ, „Дружество „Найден Геров“, Съюз на приятелите на България - Москва, Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия” ЕАД с подкрепата на Министерството на образованието и науката. За поредна година той се проведе под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България.Сред почетните гости на събитието бяха Павел Журавльов - ръководител на представителството на Россътрудничество в България и директор на РКИЦ, Станка Шопова - председател на Фондация „Устойчиво развитие за България“ и председател на Организационния комитет на конкурса, Симеон Игнатов - председател на БАС, Христина Иванова - главен секретар на НД Русофили, Боряна Илиева - главен секретар на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, поетите Лъчезар Еленков, Йордан Милев, Атанас Звездинов, проф. Домусчиев – художник, представители на обществени неправителствени организации, писатели, художници, творци.


Архив

Назад към съдържанието | Назад към главното меню